Far de Palamós

Situació: Punta del Molí
Alçada del foc lluminós sobre el nivell del mar: 22 metres.
Forma del far: torre exempta hexagonal.
Llampada: blanca. Grup de 1+4 esclats cada 20 segons.
Longitud de l’esclat: 12 milles.

Conta la llegenda, que un noi enorme, gairebé un gegant, fill del senyor del Castell, es va enamorar d’una bella pubilla i, davant la impossibilitat de perpetuar el seu amor, es va situar en la punta del Far armat d’una fona, i no va parar fins a enfonsar la galera que s’enduia a la seva estimada.

Finalment, en un intent desesperat, va allargar la seva mà per a intentar salvar-la i, sense arribar a tocar la galera, va morir de pena… fet que va donar lloc a la creació de la roca coneguda com la Mà del Gegant. La galera enfonsada es va petrificar, donant origen a l’escull conegut per Sa Galera. Aquestes dues roques vigilen des de sempre sota el Far de Palamós.

Hi érem un 14 d’octubre, en un dia rabiosament transparent de llum clara…..____________________
Per a compartir-ho:
.

2 Respostes to “Far de Palamós”

 1. Vicente B escrigué:

  Sempre me han agradat els fars. Soc illenc concrecament d´Eivissa i be, si no t´importa hi possat un link al meu blog. Enhorabona per aquest magnific blog. Jo també en tenc un de blog de fars, pero clar res a veure amb aquest tant excepcional.

 2. hypatia escrigué:

  Uhóo, Vicente,
  compartim la fascinació pels fars…. i per les fotos, m’han agradat molt les teves!!

  mil tks pels teus comentaris
  **!!

Deixar una resposta

*