Il Faro di Capo Testa

Situació: Promontori de Capo Testa a Sardenya, 41°14′37″N 9°08′39″E
Alçada del foc lluminós sobre el nivell del mar: 67 m
Forma del far: torre quadrada en base i cilíndrica en alçada sobre un edifici rectangular
Llampada: 3 llampades blanques d’1 segon durant un període de 12 s intercalats amb 2 s d’eclipsi
Longitud de l’esclat: fins a 17 milles.

Capo Testa

Capo Testa

Aquí teniu la foto del far del Capo Testa al nord de Sardenya. No és una gran foto, però almenys en teniu el testimoni. És molt a prop de Santa Teresa Gallura.

Amb aquestes paraules, la Teresa ens adjuntava algunes fotografies que va fer en visitar aquest far l’estiu passat.

Hi feia molt vent, ens remarcava…

vent al Capo Testa

vent al Capo Testa

El far de Capo Testa està situat al nord-est de Sardenya, al promontori amb el mateix nom, i no lluny de Santa Teresa di Gallura. Es fa l’ullet amb el Far de la Madonetta, davant per davant de la ciutat de Bonifacio a Còrsega

Inscripcio al Capo Testa

Inscripcio al Capo Testa

mapa capo testa

mapa capo testa

El far ha estat actiu des de 1845. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb dos pisos per sobre del qual es troba la torre de la llanterna. La torre és de forma quadrada i de color blanc. L’alçada de l’edifici, incloent la llanterna és de 23 peus. El far té un abast de 17 milles nàutiques i és clarament visible des de les illes de Còrsega i la Magdalena. Emet 3 llampades blanques d’un segon durant un període de 12 segons intercalats amb 2 segons d’eclipsi, entre l’últim flash i el període després del primer pas en comptes de 5 segons.
El far té una llum lliure, amb una capacitat de 12 milles, que entra en funcionament automàticament en cas de fallada de la llum principal.
El far és part de les llums del Comando de Zona de la Marina amb seu a La Maddalena (que s’ocupa de totes les llums de Sardenya), Regència de Capo Testa.
El far de Capo Testa per la seva ubicació estratègica a l’estret de Bonifacio, el far és més important per a la navegació al nord de Sardenya.

Aquest far ha estat actiu des de 1845.

Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb dos pisos per sobre del qual es troba la torre de la llanterna. La torre és de forma quadrada i de color blanc. L’alçada de l’edifici, incloent la llanterna és de 23 peus.

Té un abast de 17 milles nàutiques i és clarament visible des de les illes de Còrsega i la Magdalena. Emet 3 llampades blanques d’un segon durant un període de 12 segons intercalats amb 2 segons d’eclipsi; entre intervals de 12 segons, hi ha 5 segons d’eclipsi.

El far té a més una altra llum de reserva, amb un abast de 12 milles, que entra en funcionament automàticament en cas de fallada de la llum principal.

Far del Capo Testa

Far del Capo Testa

És part de les llums del Comando de Zona de la Marina amb seu a La Maddalena (que s’ocupa de totes les llums de Sardenya), Regència de Capo Testa.

El far de Capo Testa, per la seva ubicació estratègica a l’estret de Bonifacio, és el més important per a la navegació al nord de Sardenya.

Ho expliquen tot plegat en preciós en aquest video:

moon_trans____________________
Per a compartir-ho:
.

2 Respostes to “Il Faro di Capo Testa”

 1. Mª Victoria Aguirre escrigué:

  Preciós i explicatiu video sobre el far de capo Testa

  Mª Victoria

 2. hypatia escrigué:

  Si, oi?
  Gràcies per deixar-nos el comentari, Mª Victòria!!
  i un somrís
  =;)

Deixar una resposta

*