Far de Palamós (el Postaler)

El far de Palamós, conegut també com el far del Molí ja que en el seu emplaçament hi havia un primitiu molí de vent, es troba a 25 metres de la vora del mar, en un rocall marí anomenat la Punta del Molí.  Aquest rocall protegia antigament el port natural de Palamós dels vents de llevant i gregal.  El far està orientat al migdia.

La instal·lació va entrar en actiu l’1 de setembre de 1865 (tal dia com avui de fa més de cent anys!!).

PALAMOS

Palamós, el postaler

L’actual far és una torreta prismàtica hexagonal i cúpula grisa, aïllada de la casa de servei, sobre la punta del Molí.  El focus lumínic té una alçada de 23 metres sobre el nivell del mar i fa de punt de referència per a la recala al port de la ciutat.

Integrat al conjunt urbà de la ciutat de Palamós, va ser, juntament amb el de Calella, un dels primers fars electrificats d’Espanya, aprofitant l’arribada de la xarxa elèctrica a Palamós el 1917.

El 1975 es va fer una reforma important a l’estructura a causa de les greus esquerdes que tenia l’edifici antic, provocades, principalment, pels bombardejos que va patir durant la Guerra Civil i, sobretot, com a conseqüència de l’extracció de pedra d’una pedrera veïna.

Far_Palamos

Palamós, 2008

Bé, una mica sí que se’l veu canviat, oi?

moon_trans____________________
Per a compartir-ho:
.

1 Resposta to “Far de Palamós (el Postaler)”

  1. El Caminant escrigué:

    Realment si que ha canviat, però el què és més curiós és que el punt de vista de les dues fotos és gairebé el mateix, i això que la moderna es va fer sense haver vist l’antiga, oi?

Deixar una resposta

*