La vida en los faros de España. El Cuerpo de Torreros de Faros o de Técnicos Mecánicos de Señales Marítimas (1851-1992)
![]() Acte_Far_Tossa |
![]() Portada llibre |
El propassat 16 d’octubre de 2010, al far de Tossa de Mar, es va presentar el darrer número de la col•lecció Estudis del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta del número 15, La vida en los faros de España. El Cuerpo de Torreros de Faros o de Técnicos Mecánicos de Señales Marítimas (1851-1992), de l’historiador i arxiver David Moré Aguirre.
L’acte va ser molt emotiu donat que hi havia molts faroners veterans, i llurs famílies. La presentació va anar a càrrec de Josep Colomer, regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Tossa, i va comptar amb la presència d’Enric Garcia, editor del llibre, que hi va anar en representació del Museu Marítim de Barcelona. Durant l’acte l’Helena Garrigós Cabezas va fer una ressenya de l’obra i el seu autor, David Moré Aguirre, va donar alguns detalls de la recerca que ha donat peu a la publicació del llibre.
Helena Garrigós
.
Vegeu-ne també la notícia que el Diari de Girona en publicava el 08 de novembre de 2011
____________________
Per a compartir-ho:
Aprofito la vostra pàgina per felicitar un cop més a l’autor d’aquest llibre, en David Moré, i agrair-li tantes dades sobre la vida laboral i personal dels nostres avantpassats i dels seus col·legues. Aquest llibre m’apropa molt al meu rebesavi, d’una saga da farers que va acabar per la meva línia ja que va tenir 3 filles. Les dones no tenien accés a aquesta feina. Resulta que les esposes i filles de farers sí que participaven de les feines dels seus esposos o pares, però no podien ser nomenades torreres de far, com tantes altres feines considerades només per a homes, en aquella època.
Envio una abraçada als farers i descendents de farers d’arreu!!
Gemma