• En aquesta casa som com una confederació d’estats: cadascú té vida pròpia però ens agrada trobar-nos per a fer coses junts….


Ho deixa anar sense ni immutar-se, gairebé com a col·lofó de les dues hores llargues d’intimitats abocades sobre una taula amb restes de dinar.

Me’l miro sense dir res: tretze anys llargs que n’aparenten alguns més, el cos fort i flexible (absolutament cuida’t i entrenat), les espatlles altes i amples, la mirada franca, el nas que s’eixampla amb l’adolescència, restes de granets maltractats sobre el front…

  • I això és bo? -pregunto amb una punta de malícia-
  • I tant -contesta convençut-, puc ser jo mateix però sempre sento que esteu al darrera, recolzant-me… i us ho puc explicar tot!!
  • Deu ser bo, doncs….. -somríc-, tot i que tu no expliques mai gaire!!

Obre les mans en un gest de sorpresa, com volent-me recordar tot el que hem compartit fa un moments. I em somriu, aquell somrís ampla i tendre que des de ben petit ha dossificat moltíssim (un nadó que només mirava, ulls grossos i reflexius, com si sempre anés amb les llargues posades)

Té raó. Ell no acostuma a baixar cada dia a la cuina a fer el cafè amb mi quan arribo de la feina, no accepta preguntes ni companyia al seu espai privat, guarda gelosament les seves coses (en un ordre impossible, tot s’ha de dir), es desespera quan no seguim el seu fil….

Però, de tant en tant, apareix a la cuina a l’hora del cafè, o et deixa seure als peus del seu llit quan passes a posar-te el pijama, o ve a seure al teu costat al sofà…. i llavors, saps que vol conversa, consulta a l’oracle de la lluna (que, bàsicament, es limita a escoltar, poques paraules i un cabàs de tendresa).

Ell no ho sap,
malgrat la seva autoestima absolutament indestructible,
però és un encant…..
…. malentès com sa mare!!

__________________________
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • Print