Jo que tinc estudis…..
(a la meva mare li agrada “comentar-m’ho”: t’hem donat estudis, nena, i em fa gràcia l’expressió…. tot i que en respecto molt i molt el sentit que hi dona)

Bé doncs,
jo que tinc (una mica) d’estudis, els he combinat avui amb que tenia una estona (per fi!!!!), i m’ha vingut al cap: “el síndrome de niu buit”

En parla la Psicologia del Desenvolupament en referir-se a l’etapa de l’adolescència dels fills, quan aquests es fan autònoms i la mare sent que perd el sentit que l’ha orientada durant una pila d’anys…..

I jo penso: jo, que tinc estudis* (amb tota la ironia), que tinc vida pròpia (o m’ho penso), que estic orgullosíssima que els meus fills volin (i tant bé que ho fan), que hi mantinc una relació molt propera, que em crec que la família és un sistema obert (i autopoiètic?)…….. jo, síndrome de niu buit??? au, vaaaa!!

Au, vaaaa…??
Ves, potser sí doncs…..

O potser és que em coincideix amb d’altres síndromes…. menopausa?, pèrdues relacionals pel canvi de feina i evolucions diferenciades?, jubilació??, por a la vellesa???,…..

Perquè……
mare (dels meus fills), ho seré sempre!!

* I consti que no sóc psicòleg

__________________________
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • Print