Podriem definir-lo com:
El respecte és un valor (ètic o moral) que reconeix que una persona o quelcom té vàlua.

Hi he educat els meus fills, en el respecte, un valor clau que sovint va associat a la tolerància: pots estimar algú o no, et pot agradar o no, pots estar-hi d’acord o no…. però tot, tothom, mereix el teu respecte.

Ens deu venir de família…. porto gravada a l’adn una de les frases preferides del meu pare: Respecta i respectat seràs.

margarites

margarites

I és clar, amb aquest historial, per força havia d’incomodar-me.  Com no me n’he adonat abans?

Un entorn on cada ú es visualitza millor que els altres, per càrreg, per carrera, per tipus de feina, per aportació, per…. un entorn on, massa sovint, es menysté la feina dels altres.  De dalt a baix, ningú s’atura en el respecte, no hi ha model.  He vist humiliació en públic, he sentit veus aixecades, he viscut despreci, maquinacions i comentaris despectius….

Fa un any i mig que hi sóc, i ningú pot dir de mi que no lidero des del respecte.
Amb tot, sembla que l’òsmosis no funciona, i l’únic que he aconseguit és situar-me com una mena d’oracle amable que escolta malestars i dona suport…. algú amb qui desfogar-se…. algú, hores d’ara, emocionalment esgotat

Però no he aconseguit, no aconsegueixo transmetre el repecte….

………….

I fins aquí la constatació. Ara tocaria prendre decisions.

Si sóc lluna, i sóc aquí per donar un cop de ma, no hauria de rendir-me; hauria de buscar la manera…. Per contra, si la incomoditat em supera i corro el risc de trencar-me, hauria de sortir-ne, marxar… ja he donat la oportunitat, puc fer més?

I mentre tot això passa, em pregunto, no podriem ser feliços i prou?
només amb una mica de respecte…..

moon_trans

__________________________
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • Print