faig muntanya, li he dit, faig muntanya, però ella no s’ho creu, her doctor, perquè en mirar-me entrar per la porta, els meus malucs amples li han dit una altra cosa, perquè s’ha refiat d’una imatge estètica amb significat cultural sense valorar com em moc o com respiro

Bastiments_2013-09-24 10.23.02

li he dit faig muntanya, escollint molt bé les paraules per no dir que vaig d’excursió o només camino, per ensenyar-li la pujada, i l’esforç

però no s’ho creu, li endevino als ulls, com tampoc no s’ho va creure la botiguera que m’havia de vendre les botes, jove ella, que encara deu pensar que em vaig quedar un calçat massa tècnic per a algú que com a molt fa camins

faig muntanya, i la noia que em fa les plantilles tampoc no valora les hores que hi trepitjo, i no n’endevina la postura, ni l’ortopèdia

faig muntanya, i a vegades caic en la temptació de justificar-me, d’explicar-ho millor

però faig muntanya, què coi, i al final els únics que em creuen son els que han caminat amb mi, aquells amb qui hem compartit cims per sobre els 3mil, i tarteres impossibles, el torb desbocat, i travesses de més de dotze hores sota el sol, i sota la pluja i el vent.

perquè, em creguin o no, jo faig muntanya,
i ho duc a l’ànima

llunadepapr.

__________________________
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Email
  • Print